Czasy i wakacyjne trendy ciągle się zmieniają, ale kabanosy to wciąż jedna z najchętniej wybieranych podróżnych przekąsek. Wraz z modą na zdrowe odżywanie dołączają do nich nowe, przyjazne dla zdrowia produkty, które powoli wypierają popularne zupki.
Kuchnia wakacyjna rządzi się nieco innymi prawami, niż ta na co dzień. Najczęściej na wakacjach jemy to, co jest najłatwiej dostępne i szybkie w przygotowaniu, a w przypadku osób spędzających czas aktywnie, w miejscach oddalonych od centrów miast, możliwości są jeszcze bardziej ograniczone. Niezależnie od warunków, w jakich będziecie spędzać wakacje warto przygotować pewien zapas niepsujących się, wygodnych w transporcie przekąsek, które sprawdzą się zarówno podczas leniwych spacerów, jak i dłuższych wypraw. Oto kilka propozycji smacznych i sycących produktów, wśród nich znajdzie się trochę „klasyki” oraz nowych pomysłów, których zaletą jest m.in. brak chemii, zdrowe składniki i ciekawe smaki, które na pewno urozmaicą wakacyjny jadłospis.
- Pieczywo i mini dżemy, miody, nutelle,
- kabanosy,
- skrzydełka kurczaka, np. skrzydełka po meksykańsku bez konserwantów i wzmacniaczy smaku, w poręcznym opakowaniu, do jedzenia na ciepło i zimno,
- batony zbożowe,
- orzechy i suszone owoce,
- czipsy z suszonych owoców,
- gotowe owsianki (potrzebny dostęp do wrzątku),
- paluszki, krakersy, sucharki,
- dla dzieci: musy i serki homogenizowane w tubkach (niektóre można przechowywać poza lodówką do 6 godzin).
You must be logged in to post a comment.